Undgå faldgruberne ved flexleasing

I takt med at flere og flere vælge Flexleasing, når bilen eller motorcyklen skal udskiftes bliver der mere fokus på faldgruberne ved at lease bilen. Når du som leasingtager første gang skal give dig i kast med Flexleasing, er der god grund til at være særligt opmærksom på leasingaftalen. Mange leasingselskaber arbejder med leasingkontrakter der er udarbejdet på en uigennemskuelig facon, og det er med til at skabe et indtryk af at Flexleasing og Splitleasing er en kompliceret løsning – når bilen skal udskiftes – men det behøves ikke at være tilfældet. For rent faktisk er leasing mere enkelt end noget andet. For med Flexleasing er der ganske enkelt færre ting du som leasingtager skal tage højde for. Du skal som leasingkunde kun fokusere på udbetaling, månedlig ydelse og køretøjets restværdi, det er da grundlæggende ret enkelt.

Hvad skal du være opmærksom på ved flexleasing

Specielt restværdien kan af nogle leasingvirksomheder være en Achilleshæl, er der taget den nødvendige nedskrivning? Det er et væsentligt spørgsmål når du overvejer en finansiel leasingkontrakt. For det er afgørende for dig som leasingtager at bilens restværdi er reel. For kun derved kan du reelt opgøre dine totale omkostninger ved at køre i bilen til leasingydelserne. Du har med andre ord, betalt den fulde udgift ved at have brugsretten til bilen i løbet af leasingaftalens løbetid. Det er ikke så rart hvis man som leasingtager, skal betale for bilens værditab. Når glæden ved biler er overstået og man står og skal aflevere bilen tilbage til leasingvirksomheden. Det er derfor afgørende at du ved indgåelse af finansielle leasingaftaler er opmærksom på at en fastsættelse af restværdien skal være realistisk og udført at fagfolk der med en god sandsynlighed kan vurdere den faktiske restværdi, ud fra leasingaftalens betingelser om løbetid og kørselsbehov.

Vælg bil og leasingselskab med omhu

Når du skal vælge leasingbil, leasingselskab og i øvrigt er på jagt efter det nye drømmekøretøj. Så er det vigtigt at du har din opmærksomhed rettet mod alle aspekter af leasingaftalen og ikke kun retter fokus med den mest åbenlyse omkostning. Nemlig den månedlige ydelse og førstegangsydelsen. Det er heldigvis også et emne der kommer stadig stigende fokus på i takt med at leasingbranchen modnes. Flere og flere bliver opmærksomme på at det er vigtigt at bilen kan afleveres efter endt leasing. Uden at det kommer til at betyde at du som leasingtager skal betale for at komme af med bilen.

Der er også en stadig stigende fokus på at indgå korte leasingaftaler, det er typisk helt med til 12 måneder. Fordelene ved denne konstruktion er at du som leasingtager løbende drager fordel af den nedskrivning der er på køretøjets registreringsafgift. Derved opnår du en stadig billigere og billigere Flexleasing ydelse. For en af de helt store fordele ved Flexleasing er at du netop med Flexleasing, kan få afgiften betalt i eksempelvis 12 måneder. Selv om din intention er at benytte bilen i 36 måneder. Du laver simpelthen en ny Flexleasing aftale efter udløbet af den første Flexleasing kontrakt… Den erstattes så af en et nyt leasingtilbud, og det kan du fortsætte med til stadig lavere og lavere Flexleasing ydelse.