Flexleasing giver minimalt værditab på bilen

Når den nye bil skal indkøbes, er mange bekymret for de fremtidige værditab, få et lille værditab på bil med flexleasing. Den megen omtalte regulering af registreringsafgiften har yderligere medvirket til en vis usikkerhed i markedet for brugte biler. Det er ikke uden grund at mange er bekymret for at bil købet, kan blive en dyr oplevelse. De seneste tal viser da også at værditabet for brugte biler som et gennemsnit de seneste 12 måneder har været over 20 %. Det er et relativt højt tal også set med historiske briller.

Lille værditab på bil med flexleasing

Det store værditab på brugte biler skal naturligvis også ses som en konsekvens af den markante afgiftsnedsættelse på biler. Den meget positive udvikling billeasing har været i de seneste år vil uden tvivl blive forstærket. Når flere og flere får øjnene op for den risiko der er forbundet med at eje bil. Billeasing, og specielt flex leasing af biler, har den enorme fordel at leasingtager undgår de helt store værditab som følge af tab på registreringsafgiften. For med flex leasing har man som leasingtager ikke investeret i den høje danske registreringsafgift. Selve princippet i en flex leasing aftale er at brugeren og leasingselskabet aftaler retten til at køretøjet over en given periode. Denne periode betaler leasingselskabet så den periodevise registreringsafgift til staten. Dermed har hverken leasingselskab eller leasingtager, den finansielle risiko. Eller pengene bundet i den dyre og risikable registreringsafgift. Det er specielt en stor fordel hvis der er tale om biler hvor værditabet må skønnes at blive stort. Eller i de tilfælde hvor man oplever at registreringsafgiften nedsættes som følge af ændringer i skatte loven.

Flexleasing er populært til mange biltyper

Flexleasing er blevet populært da det sikre leasingtager en luksusbil, uden den normale risiko for store værditab. Derfor er der også mange der stadig tror at flex leasing kun er til de meget dyrere biler og kun for de kunder der vil køre Porsche eller Ferrari. Intet kunne være mere sandt, for flexleasing er i virkeligheden for de økonomiske bevidste. Flex leasing er for dem der ikke ønsker at tabe mange penge på en investering i en bil. Men samtidigt gerne vil være fornuftigt kørende. For med flex leasing bliver drømmebilen lige pludselig mulig, og indenfor “række vide”.

Flex leasing har den fordel at den periodevise betaling til staten ofte er lavere end registreringsafgiftens nedskrivning i den samme periode… Den tager vi lige igen, hvordan kan det nu være? Jo for med flex leasing og periodevis betaling af registreringsafgift skal du som leasingbruger kun betale en registreringsafgift på 0,5 % pr. måned. Plus en rente til staten for likviditets besparelsen (forudsat at bilen er ældre end 36 måneder). Dermed bliver flex leasing en kæmpe fordel, når bilen har en nedskrivning på registreringsafgiften der overstiger 0,5 % pr. måned. Det har de fleste biler. Derfor kan man som flex leasing tager beregne sin besparelse ved at se på det vurderede værditab på registreringsafgiften. Når vi nu ved at bilernes værditab det forgående år har været omkring 20 %, så kan vi sammenligningsmæssigt fastsætte værditabet til omkring 1,5 % pr. måned. Dermed bliver besparelsen ved en flex leasing aftale så stor som 1 % pr. måned. Intet under at flex leasing er i voldsom vækst…