Lovændring: Afgift på bil, er du sikret?

Afgift på bil

Billeasing vinder mere og mere indpas i de danske husholdninger, efter en længere periode hvor leasing af biler er blevet den foretrukne finansieringsform for virksomhederne. Specielt flexleasing og splitleasing, har været forbeholdt en mindre del af privatmarkedet. Har du tabt penge på et fald i din afgift på bil?

Opfattelsen har tidligere været at bilerne til en flexleasing eller splitleasing aftale, skulle være udprægede luksusbiler. Men med afgiftsnedsættelsen i november 2015, har flere privatbilister fået øjnene op for de mange fordele ved billeasing. Specielt de mange velkendte fordele som billig forsikring, optimal budget sikkerhed, leasingselskabernes stordriftsfordele med indkøb til flåderabatter og så videre. Alt i alt har det gjort det attraktivt at overveje billeasing.

Ingen risiko for tab på afgift på bil ved ændringer af registreringsafgiftsloven

Nu har leasingvirksomhederne fået et nyt salgsparameter. De mange danske bilglade bilister der ikke bryder sig om at binde tusindvis at kroner i dyr registreringsafgift er blevet bekræftet i deres valg af bilfinansiering. For ved at vælge billeasing, når den nye bil skal indkøbes, er der ingen risiko for at stå tilbage med et tab som følge af en ændring af registreringsafgiften.

Den seneste ændring af afgift på bil har betydet at en lang række bilejer, fra den ene dag til den anden. Pludselig står med en bil der lige pludselig er mange tusinde kroner mindre værd. Fordelen ved at benytte Flexleasing og splitleasing, er at afgiften ikke betales fuldt ud, afgiften betales kun i mindre rater. Faktisk er selve betalingen af afgift helt ned til en halv procent af den totale registreringsafgift pr. måned. Derved står man som bilist ikke med risikoen for at bilens værdi pludselig ændres voldsomt som følge af en ændring af den pålagte registreringsafgift.

Reglerne om flexleasing, tilsiger at leasingvirksomheden kan nøjes med at betale afgiften for de måneder hvor bilen er indregistreret. Hvis bilen er ny betales der 2 % af den totale afgift pr. måned, i de første 3 måneder. Derefter nedsættes afgiftsbetalingen til 1 % pr. måned indtil bilen er 36 måneder gammel. Alle køretøjer der er over 36 måneder kan indregistreres med månedsafgift til kun 0,5 % pr. måned. Dertil kommer den fordel at man på en flexleasing kontrakt kan vælge at aftalen “kun” skal løbe i eksempelvis 12 måneder. Derved er størrelsen af afgiften igen og igen tages op til en fornyet vurdering. Det sikre at leasingtager ikke løber en væsentlig risiko på selve afgiftsbetalingen.

Flere fordele ved billeasing

Der er flere fordel ved at vælge en aftale der løber i 12 måneder, for det første er der den åbenlyse fordel at du som leasingtager hele tiden betaler den laveste muligt registreringsafgift til staten. Da det må forventes at bilen afgiftspligtige værdi vil falde i takt med at bilen bliver ældre og ældre, derved kan man foruden at opnå besparelsen ved at procentsatsen mindskes over årene. Opnår man også besparelsen ved at størrelsen af det afgiftspligtige beløb mindskes i takt med at værdien af bilen falder.

Mange vælge korte flexleasing aftaler for at blive godt kørende. Samtidigt med at de over en årrække kan se at ydelserne på deres flexleasing aftale bliver mere og mere attraktiv, som følge af det generelle prisfald på biler. Flexleasing er også blevet særdeles populært, da leasingtager kun løber en meget begrænset risiko ved bilen. Da bilens værdi ikke er inklusiv den meget dyre registreringsafgift. Har leasingtager ikke grund til større bekymringer om udviklingen i det øvrige bilmarked. For bilen kan til enhver tid afsættes på de store bilmarkeder i Tyskland