Hvad skal du være opmærksom på ved flexleasing?

Flexleasing er et forholdsvis nyt fænomen i Danmark. I 2009 blev det for alvor lovligt at benytte sig af metoden. I udlandet har man gjort det i mange år. Flexleasing gør det muligt for dig, at købe en bil til en langt lavere værdi end den du er vant til. Find drømmebilen og tag til forhandleren for at købe din kommende bil.

Ud over en lavere pris, har flexleasing også mange andre fordele, som du skal være opmærksom på. For med flexleasing vil du få en lavere afskrivning på den bil du køber. Eftersom der med flexleasing ikke afskrives på afgiften til bilen. Du vil ligeledes skulle betale afgift for den periode du bruger bilen. Ikke de sædvanlige 150% som der bliver alle biler der sælges i Danmark.

Derudover vil du kunne skifte din bil ud med flexleasing. Det giver dig nemlig meget mere fleksibilitet i hverdagen. Hvis du bliver træt af din bil, vil du blot skulle kontakte det selskab du leaser bilen hos, og så klarer de resten for dig.

Det kan derfor være en god idé at finde den helt rigtige leasingvirksomhed, når du søger efter leasing. Finder du et forkert selskab vil du komme til at fortryde det. Eftersom at den forkerte virksomhed har dårlig kundeservice og ofte sætter restværdien højere end hvad den rent faktisk er.

Opmærksomhed er nøgleordet ved flexleasing!

Det du skal være opmærksom på, når du benytter dig af leasing er at det er leasingselskabet som køber køretøjet. Leasingselskabet har mulighed for at købe bilen ny fra en bilforhandler, eller brugt af dig. Du skal efterfølgende betale en ydelse for at få bilen.

Derudover har du med leasing mulighed for at videresælge bilen, efter at den aftalte periode er udløbet. Dette gør, at du har mulighed for at sælge bilen til et højere beløb end hvad du har betalt den for. Alt efter hvilket selskab du benytter dig af, kan de videresælge bilen for dig, ligesom at du selv har mulighed for at henvise en køber.

Hvis du ikke har mulighed for at få bilen solgt, vil der ofte også være en mulighed, hvor leasingselskabet tager sig af bilen. Når de går dette, er det ofte fordi at de tror at de kan få en gevinst, og du som kunde skal derfor være ekstra opmærksom. Når du har benyttet dig af flexleasing er det ofte nemmere at komme af med bilen, da du med flexleasing ikke har bundet penge i registreringsafgiften.

Den sidste, men meget vigtige ting, som du særligt skal være opmærksom på, er flexleasing aftalens muligheder for opsigelse. Vi ved alle at flexleasing er billigt, og du har mange penge at spare. Alle kan dog få knas i deres økonomi. Særligt hvis der er fyringsrunde på arbejde, dagpengene løber ud eller noget helt tredje.

Typisk vil opsigelse være en måned, og den skal leveres skriftligt på mail eller i brev til virksomheden. Er du i tvivl om hvordan du opsiger din flexleasing, kan du altid kontakte virksomheden, som du er kunde i.